HTML

Egészséges jogérzék

Velem történt, de veled is megtörténhet. Mindenről, ami a mindennapjainkban történik és egészséges jogérzékünk tiltakozik ez ellen.

Friss topikok

Linkblog

Első melléklet

2012.08.24. 08:26 kaes

Tegnap kedvem szottyant megnézni országgyűlési képviselőink esküje szövegét, a legfrissebbet vagy az azelőttit. Mit ad isten, a neten csak az 1994-est találtam, az hát jó régen volt.

Rögtön pánikba estem, hátha az én egyik szakmámnak az esküszövegét is törölték, de szerencsére az megvolt. Nagy kő esett le a szívemről, hiszen az eskü azt jelenti, hogy annak szellemében végzem a dolgomat, ha netén elfelejteném, mi a dolgom, semmi baj, csak megnézem az esküm szövegét és már minden rendben van. Most mi lesz szegény képviselőkkel, ha hasonló helyzetbe kerülnek? Vagy kívülről tudják és nincs szükségük  a leírt, sőt a közzétett változatra? Meglehet, ez alapelvárás, hogy minden országgyűlési képviselő betéve tudja, mi a dolga és igen, nagyon helyes, akkor nem is kell nyilvánosnak lennie ennek a szövegnek, még akkor sem, ha ez a törvény első melléklete, csak megzavarná a választókat és mindenféle sületlenséget magyaráznának bele azokba a törvény feletti sorokba. Szerencsére a második melléklet már elérhető, ez az Őrezred esküje és szerencse, hogy ha érdekel, bármikor megnézhetem. Azt hiszem, nem lehet elmenni e mellett  a demokratikus vívmány mellett, amelyik lehetővé teszi, hogy a törvények szövege nyilvános és mindenki által elérhető legyen. Nyilván a képviselők egyetértésével születhetett –vagy talán a  kétharmad is elég volt?-hogy választott képviselőink első, választóinak tett ígérete ne legyen nyilvános, itt még úgyis csak behangolták a termet ezzel az együttes izé, beszéddel, egymás szavát sem lehetett érteni ebben a nagy hangzavarban és igen, ezért sem lehetett leírni, mert senki sem értette, mit mond a másik. Igen, csak ez lehetett az ok. Szerencsére a többi rám vonatkozó törvényt megtaláltam, és szinte mindennel viszonylag elégedett vagyok, ezt a kis apróságot kivéve.

Úgy vélem, ez a törvénytisztelet minden magyar állampolgárnak elemi érdeke, és remélem, képviselőink töretlenül fogják képviselni ezt a hagyományt legalább úgy, ahogy ezt a múltban is esküjükhöz méltó módon és teljes elköteleződéssel tették.   

Ezennel is sikerekben gazdag munkát kívánok a választásokig és azon túl is.  

Szólj hozzá!

Címkék: képviselői eskü

A bejegyzés trackback címe:

https://adok.blog.hu/api/trackback/id/tr84713203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása